top of page
Yazarın fotoğrafıBodrumtazebalik.com

Deniz Mahsülleri ( Parkfora web sitesinden alınmıştır. )

Isabel Allende’nin kaleminden deniz mahsülleri…


Deniz Kestanesi: Kestanenin dış görünümü oldukça iticidir.İstridyeden daha fazla afrodizyak kabul edilen Asya’da,Akdeniz’de ve Güney Amerika’da yenir.Dünyanın geri kalan yerlerinde pek tercih edilmez.Dışı koyu renk,dikenli bir top gibidir.İçerisi kayısı rengindeki etiyle iştah açıcı bir görünüme sahiptirler.Yoğun bir deniz kokusu yayarlar.Bu kısım ağzının tadını bilenler için krallara layık bir lokmadır.

Karides,kerevit,yengeç,ıstakoz ve öbür kabuklular . Bunların hepsi çok lezzetli ve son derece afrodizyaklardır.Hazırlanmaları çok kolaydır.Sadece haşlanırlar veya fırında pişirilirler.

İstridye : Afrodizyak mutfağının kraliçesidir ve edebiyat ya da sinema tarihinde yazılmış ne kadar erotik akşam yemeği varsa hepsinin kahramanı olmuştur.İstridye yemenin en iyi yolu ,canlı olu olmadığını anlamak için üzerlerine limon sıkıp çiğ olarak ağıza atmaktır.

Kalaamr ve ahtapot . Bu hayvanlar tıpkı dış dünyadan gelen uzaylılara benzerler ama onları yemeyi öğrenmiş olanlar için müthiş lezzetlidirler.İspanya’da kalamarın mürekkebi ile hazırlanan kara pilav ünlü bir yemektir.

Tarak ve midye : İstridyelerin alçakgönüllü akrabalarıdır ve tıpkı onlar gibi limon sıkılarak çiğ çiğ yenir.Ama midyenin çorbası ve yahnisi de lezzetli olur. ( Yazar bizim midye dolmanın ve midye tavanın tadına bakmadığı için onlardan söz etmemiş.)


3 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page